“Natures vivificants”, de Victòria Tébar, fins al 6 de febrer

nov. 23, 2015
administrador
portadabo

Llums Etèries a Sant Jeroni de la Murtra (Badalona). Oli. 27×50 cm

“De traç vigorós i masses cromàtiques dinàmiques d’aparença inacabada, les pintures de Victòria Tébar ens confronten amb el fluir i el misteri de la vida*”, buscant reflectir el caràcter únic i irrepetible, gairebé màgic, de cada instant. La natura, i especialment els paisatges dels pobles, boscos i muntanyes de les Valls d’Àneu, són la seva principal font d’inspiració, però també ha pintat altres indrets de Catalunya, entre ells Badalona, i d’arreu del món, com Bulgària o Brasil. Tot plegat ho podreu gaudir en l’exposició NATURES VIVIFICANTS, que us convidem a visitar fins al 6 de febrer. 

_MG_0884 (2)

Capvespre a Coquerinho (Brasil). Oli 33×24.

La mostra recull la “fascinació de l’autora per les qualitats lumíniques i cromàtiques sempre canviants dels elements del paisatge, conseqüència del cicle diürn / nocturn, estacional i vital de la natura*”.  Atmosferes i ambients que alhora són un al·legat en favor de la natura i que ens conviden a reflexionar sobre la necessitat de tenir-ne cura i preservar-la, sent conscients del “caràcter únic, irrepetible i transcendent de cada instant*”.

Hem prorrogat l’exposició fins al dissabte 6 de febrer

Dibuixant, pintora i pedagoga, Victòria Tébar és Doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i n’és professora del departament de dibuix. Al llarg de la seva extensa  trajectòria, que va arrencar l’any 1988, ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives al nostre país i també a l’estranger. El 2012 va dur els seus paisatges a São Paulo (Brasil) i també ha exposat a França i als Estats Units.

*Extret d’un text de Josep Mañà, dissenyador i pedagog.  Més info a victoriatebar.blogspot.com.es