Miguel García Baños

set. 08, 2015
administrador

20150907_121944_003

El pintor Miguel García Baños (Barcelona 1948) és el protagonista de l’exposició que podeu veure a Marcs i que hem prorrogat fins novembre.  Hi podreu trobar paisatges rurals i urbans, centrats en l’obra de Gaudí. Gran admirador de l’arquitectura gaudiniana, els seus quadres reflecteixen amb precisió el màgic univers del genial arquitecte, reproduint fidelment les formes i els colors del que va ser un dels grans exponents del modernisme.

Tot i néixer a Barcelona, García Baños es va formar a l’Argentina, on va viure durant 16 anys. Hi va arribar el 1951 (quan tenia tres anys) i s’hi va estar fins al 1967. Va estudiar dibuix i pintura en l’escola de Belles Arts de Buenos Aires i també va dedicar-se al dibuix publicitari, guanyant el 1966 el primer premi del concurs nacional de cartells esportius. En tornar a Barcelona, l’any 1967, és quan s’endinsa de ple en el món de la pintura.

Gran admirador de Gaudí, els seus quadres reflecteixen amb precisió el màgic univers del genial arquitecte català

L’artista barceloní ha exposat en diverses galeries d’art de la capital catalana i també a l’estranger, per exemple a Alemanya. La seva obra es pot trobar en diverses col·leccions privades arreu d’Europa, l’Argentina, Canadà i els Estats Units, Miguel García Baños és bàsicament un pintor d’estudi, politemàtic (paisatges, bodegons, interiors, retrats…), que transporta a les seves obres la llum del Mediterrani. Olis sobre tela d’una composició meticulosa i elegant, que us convidem a conèixer.

L’exposició, al programa “Pensió Completa” de Televisió de Badalona