El Pont del Petroli, la mirada de Rubèn Seriol i Marc Casanovas

maig 04, 2015
administrador

20150513_192130

El Pont del Petroli és el protagonista absolut de la mostra fotogràfica dels badalonins Rubèn Seriol i Marc Casanovas, en una exposició que ens apropa, amb mirades ben diverses, a aquest espai ja emblemàtic de la nostra ciutat. Un pont reconvertit ara en passeig per damunt del mar que va sobreviure gràcies a la perseverança d’en Josep Valls. Gràcies a ell ara tots els badalonins en podem gaudir i sentir-nos-el una mica més nostre.

La mirada personal del fotògraf badaloní Rubèn Seriol ens mostra amb senzillesa una identitat pròpia, la natura amb tota la seva bellesa, i la part més urbana i popular del nostre Pont del Petroli. A vegades, però, la bellesa d’aquest indret no es veu a primer cop d’ull, sinó que cal cercar-la capbussant-nos sota les aigües. Allà hi podem trobar la serenor del fons marí del pont i tots els seus habitants. Ens ho mostra Marc Casanovas, que ens ofereix tot un altre món per visitar. Tot plegat amanit amb els textos del narrador i poeta Joan Soler, que ens transporta amb els seus records d’infantesa, prop de la platja i els seus voltants. 

La mostra fotogràfica té un vessant solidari. Les fotografies ja emmarcades tenen un preu de 85 euros i tot el que es recapti anirà destinat íntegrament al Banc dels Aliments

Inmòvil, de dia i de nit, no té fred ni calor, però ho veu tot. És l’espectador, en silenci, de les passejades a peu o amb bicicleta, o del primer petó d’una parella d´enamorats. L’estatua de l´Anís del Mono, de l’escultora Susana Ruiz, és qui vigila el pont, la platja, el passeig…..i qui guarda els seus secrets. Com no, ell és un altre dels protagonistes d’honor d’una mostra que té, també, el seu vessant solidari. El preu de les fotografies emmarcades és de 85 euros i tot el que es recapti es destinarà, íntegrament, al Banc dels Aliments. No us la perdeu! Encara hi sou a temps, ja que l’allarguem durant tot el mes de juny.